Sjekk vesten

Om våren er det mange som gjør seg klare for livet på og ved sjøen. Båten poleres og motoren kontrolleres. Kajakk og SUP-brett hentes frem, vaskes og inspiseres for skader. De fleste går også til innkjøp av årets første flaske med solkrem. Men hva gjør du med flyt- og redningsvestene?

Det er lett å bli ivrig og ta seg en tur på fjorden så fort båten eller kajakken er klargjort – men noe av det viktigste du kan gjøre for egen sikkerhet, er å sjekke at vesten din faktisk funker slik den skal.

For å unngå falsk trygghet, anbefaler vi at du tar en årlig sjekk av vesten før sesongen starter – uavhengig av om du har flyt- eller redningsvest. Det kan du enkelt gjøre selv ved å følge våre veiledninger.

Hvilke vester skal du kontrollere?

Oppblåsbar redningsvester

Oppblåsbare redningsvester består av flere komponenter enn en vanlig redningsvest, og krever derfor rutinemessig vedlikehold og kontroll.

Flyt- og redningsvester

Flytevester og redningsvester består av et fast flyteelement. Det er derfor ikke mange steg du må gjennom når vesten skal sjekkes.

Baby- og barnevester

Flyt- og redningsvester til barn består av faste flyteelementer. Noe av det viktigste å ta stilling til, er barnets svømmeevne og vekt.

Vask og vedlikehold

Riktig vask, lagring og vedlikehold gir din vest bedre kvalitet, sikkerhet og varighet. Men hvordan vasker man egentlig en redningsvest?

Utforsk

Sesongens spilleregler

Høysesongen for livet på, ved og i sjøen fortjener et eget navn – og vi har døpt den Sjømpions League. Her får du en oversikt over sesongens spilleregler.

Oceano våtdrakt

Fra lek på stranden til padling på SUP eller surfing – Oceano våtdrakt gir små og store muligheten til å ha det gøy i vannet i timesvis.

Gold edition

Dette er en serie flyt- og redningsvester i duse og delikate farger, inspirert av fargetonene vi ser i den gylne timen.

Regatta tipser:

Skift cellulosetablett

Oppblåsbare redningsvester har en cellulosetablett som må skiftes ut med jevne mellomrom.

Tablettene har en holdbarhet på maks 3 år, så for å være sikker på at vesten fungerer som den skal bør tabletten byttes hvert andre år.

Du kan lese mer om cellulosetabletter på vår side om vestens oppbygning.