Sjekk vesten: flyt- og redningsvest

Flytevester og redningsvester består av et fast flyteelement. Det er derfor ikke mange steg du må gjennom når vesten skal sjekkes. Det gjør du på denne måten:

Steg 1

Kontroller overflaten og synlige sømmer, og sørg for at alt ser bra ut.

Steg 2

Kontroller at klikkspenner, skrittstropper og snorer er intakte og fungerer som de skal.

Steg 3

Vær trygg på at vesten har vært oppbevart hengende, luftig og tørt. Det bør den også gjøres mellom bruk.

Steg 4

Dobbeltsjekk at vesten er i riktig vektklasse. Dersom du bruker en vest som ikke er tilpasset din vekt, vil den ikke gi god nok sikkerhet.

Regatta tipser

Gjør sjekk av vesten til en årlig rutine

Hvis du har båt eller er aktiv innen vannsport, har du sikkert faste sesongforberedelser som du går gjennom hvert vår. Vi anbefaler at du legger til enda et punkt på sjekklisten, nemlig årlig kontroll av flyt- og redningsvester.

Flytevester

Våre flytevester er lette, sporty og fleksible, og egner seg spesielt godt til aktiviteter på og i vann. Flytevest bør benyttes av svømmedyktige og i nærhet til land.

Utforsk

Vask og vedlikehold

Riktig vask, lagring og vedlikehold gir din vest bedre kvalitet, sikkerhet og varighet. Men hvordan vasker man egentlig en redningsvest?

Oceano våtdrakt

Fra lek på stranden til padling på SUP eller surfing – Oceano våtdrakt gir små og store muligheten til å ha det gøy i vannet i timesvis.

Sesongens spilleregler

Høysesongen for livet på, ved og i sjøen fortjener et eget navn – og vi har døpt den Sjømpions League. Her får du en oversikt over sesongens spilleregler.