Slik sjekker du vesten

Om våren er det mange som gjør seg klare for livet på og ved sjøen. Båten poleres og motoren kontrolleres. Kajakk og SUP-brett hentes frem, vaskes og inspiseres for skader. De fleste går også til innkjøp av årets første flaske med solkrem. Men hva gjør du med flyt- og redningsvestene?

Det er lett å bli ivrig og ta seg en tur på fjorden så fort båten eller kajakken er sjøsatt – men noe av det viktigste du kan gjøre for egen sikkerhet, er å sjekke at vesten din faktisk fungerer slik den skal.

For å unngå falsk trygghet, anbefaler vi at du tar en årlig sjekk av vesten – uavhengig av om du har flyt- eller redningsvest. Det kan du enkelt gjøre selv ved å følge våre veiledninger.

Hvilken vest skal du kontrollere?

Oppblåsbare redningsvester

Oppblåsbare redningsvester består av flere komponenter enn en vanlig redningsvest, og krever derfor rutinemessig vedlikehold og kontroll.

Vester med fast flyt

Flytevester og tradisjonelle redningsvester består av faste flyteelementer. Det er derfor ikke mange steg du må gjennom når vesten skal sjekkes.

Baby og barnevester

Flyt- og redningsvester til barn består av faste flyteelementer. Noe av det viktigste å ta stilling til, er barnets svømmeevne og vekt.

Vask og vedlikehold

Riktig vask, lagring og vedlikehold gir din vest bedre kvalitet, sikkerhet og varighet. Men hvordan vasker man egentlig en redningsvest?