Sjekk vesten: oppblåsbar redningsvest

Oppblåsbare redningsvester kombinerer høy komfort og sikkerhet – men for å oppnå denne fleksibiliteten består de av flere komponenter enn en vanlig redningsvest med fastflyt. Dette gjør at oppblåsbare redningsvester krever rutinemessig vedlikehold og kontroll, samt riktig oppbevaring.

Er du usikker på hvordan du sjekker din oppblåsbare redningsvest? Her er stegene vi anbefaler at du følger:

Steg 1

Kontroller vesten for synlige skader på utsiden av beskyttelsestrekket og belte.

Steg 2

Åpne vesten og sjekk for synlige skader på lungen, Co2-sylinder, utløser og blåsemunnstykke.

Steg 3

Vei Co2-sylinderen og sjekk at den har riktig vekt. Vekten som Co2-sylinderen skal ha, er gravert på selve sylinderen.

Steg 4

Sjekk utløpsdatoen på cellulosetabletten. Slike tabletter har en holdbarhet på maks 3 år, så for å være sikker på at vesten fungerer som den skal bør tabletten byttes hvert andre år.

Steg 5

Blås opp lungen og la den ligge over natten.

Steg 6

Dersom lungen ikke holder på luften, kontakt oss i Regatta eller din nærmeste forhandler.

Steg 7

Fyll inn dato for gjennomført sjekk i serviceheftet på innsiden av vesten.

Steg 8

Rengjør beskyttelsestrekket på vesten om nødvendig.

Steg 9

Sjekk at Co2-sylinderen er skrudd godt i utløseren og pakk vesten sammen etter instruksjoner i brukermanualen. Husk å legge utløsersnoren på utsiden av beskyttelsestrekket slik at den alltid er tilgjengelig.

Sjekk vesten:
Opppblåsbar redningsvest

Spill av
Regatta tipser

Gjør sjekk av vesten til en årlig rutine

Hvis du har båt eller er aktiv innen vannsport, har du sikkert faste sesongforberedelser som du går gjennom hvert vår. Vi anbefaler at du legger til enda et punkt på sjekklisten, nemlig årlig kontroll av flyt- og redningsvester.

Oppblåsbare redningsvester

Funksjonelle og komfortable: oppblåsbare redningsvester er perfekt for båtliv, og kan brukes både på brygga og ute på båttur. I tillegg oppfyller de alle krav om sikkerhet på sjøen.

Utforsk

Vask og vedlikehold

Riktig vask, lagring og vedlikehold gir din vest bedre kvalitet, sikkerhet og varighet. Men hvordan vasker man egentlig en redningsvest?

Sesongens spilleregler

Høysesongen for livet på, ved og i sjøen fortjener et eget navn – og vi har døpt den Sjømpions League. Her får du en oversikt over sesongens spilleregler.

AIS-sendere: Hva er det?

Fiskeri er en av de viktigste næringene i Norge, men arbeidsdager på havet er ikke uten risiko. En AIS-sender kan redusere tiden det tar å finne den som har falt på sjøen.