3 grunner til å bruke flytedrakt

Er du en person som bruker båten året rundt, selv på dager med dårlig vær? Da er flytedrakt en god investering, og her forklarer vi hvorfor!

For noen er kanskje båt synonymt med sol og varme, men det betyr ikke at sesongen er over så fort t-skjortene byttes ut med ull og varme plagg. Høst, vinter og vår er fine tider for de som er glad i å fiske – spesielt når skreien finner veien til norske fjorder. Hvis du har planer om å dra ut med båt på denne tiden av året, anbefaler vi at du bruker flytedrakt. Dette er fordelene:

1. Samme oppdrift som en flytevest

En flytedrakt er et langt bedre alternativ enn kjeledress fordi den også har innebygde flyteelementer. Dette gjør at flytedrakten vil hjelpe deg å flyte hvis uhellet først er ute og du faller på sjøen.

2. Gode isolerende egenskaper

Våre flytedrakter har bestått omfattende tester for termiske egenskaper (EN ISO 15027). De vil derfor holde deg både trygg og varm når temperaturen synker. Flytedrakten vil også hjelpe deg å holde varmen hvis du faller på sjøen, slik at du ikke blir nedkjølt. Testene viser at du kan ligge to timer i vann med en temperatur på 10 grader uten at kroppstemperaturen din synker med mer enn to grader.

3. Lette og komfortable

Selv om våre flytedrakter har innebygde flyteelement, er de både lette og komfortable på. Draktene er designet med fokus på brukervennlighet og passform, og har flere smarte funksjoner. Våre drakter har også lav egenvekt, og Sportline er en av markedets letteste flytedrakter.  

Hvem kan bruke flytedrakter?

Vi har flytedrakter til både junior og voksen, men de bør kun brukes av personer som kan å svømme. Dette er fordi en flytedrakt kun hjelper deg å flyte i vannet, men den kan ikke snu deg fra mage til rygg eller holde hodet ditt over vann.

Vi anbefaler derfor at de som ikke kan å svømme alltid kombinerer flytedrakt med oppblåsbar redningsvest. Det gjelder også hvis du skal ferdes et stykke fra land eller er på tur alene.