Vask og vedlikehold

Riktig vask, lagring og vedlikehold gir din vest bedre kvalitet, sikkerhet og varighet.

Oppblåsbare redningsvester 
Oppblåsbare redningsvester bør rengjøres regelmessig. Etter vanlig bruk hvor vesten har blitt utsatt for sjøsprøyt og saltvann tørkes beskyttelsesstrekket av med en fuktig klut. Olje, skitt eller avfallsstoffer kan vaskes av med mildt såpevann. 

Har vesten vært i kontakt med vann og løst seg ut bør både beskyttelsestrekk og lunge skylles i ferskvann så fort som mulig, og vesten må resettes: 

1. Fjern gammel cellulosetablett og sylinder 
2. Brett trekket til side og skyll lett med ferskvann 
3. Monter cellulosetablett og sylinder 
4. La vesten lufttørke i et rom uten direkte sollys 
5. Pakk vesten på nytt ved å folde lungen inn i beskyttelsestrekket 
6. Husk å legge utløsersnoren på utsiden av coveret  

Flyt- og redningsvester 
Flyt- og redningsvester bør spyles med ferskvann etter bruk. Skyll godt av glidelåsen. Olje, skitt eller avfallsstoffer kan vaskes av med mildt såpevann. Vestene kan også vaskes i maskinen, følg merking og anbefalinger på vesten. Heng vesten til tørk på et luftig sted uten direkte sollys. 

Andre flyteprodukter
Flytedrakter, flytejakker og vester med flyt bør spyles med ferskvann etter hver brukt. Skyll godt av glidelåsene. Olje, skitt eller avfallsstoffer kan vaskes med mildt såpevann. Produktene kan også vaskes i maskinen, følg merking og anbefalinger på vesten. henges til tørk på et luftig sted uten direkte sollys.  

Regatta tipser

Gjør sjekk av vesten til en årlig rutine

Er du aktiv innenfor vannsport eller båteier er det gjerne flere ting du har som en rutinemessig sjekk og vedlikehold av utstyr før sesongen setter i gang. Gjør sjekk av vesten til en årlig rutine, og vær sikker på at du og ditt mannskap er trygge og klare for sesongen.

Print ut eller lagre vår sjekkliste og ha den tilgjengelig der du oppbevarer
ditt flyt- og redningsutstyr.