Vask og vedlikehold

Riktig vask, lagring og vedlikehold gir din vest bedre kvalitet, sikkerhet og varighet.

Oppblåsbare redningsvester 
Oppblåsbare redningsvester bør rengjøres regelmessig. Etter vanlig bruk hvor vesten har blitt utsatt for sjøsprøyt og saltvann tørkes beskyttelsesstrekket av med en fuktig klut. Olje, skitt eller avfallsstoffer kan vaskes av med mildt såpevann. 

Har vesten vært i kontakt med vann og løst seg ut, bør både beskyttelsestrekk og lunge skylles i ferskvann så fort som mulig. Vesten må deretter resettes, og det gjør du på denne måten: 

1. Fjern gammel cellulosetablett og sylinder.
2. Brett trekket til side og skyll lett med ferskvann.
3. Monter cellulosetablett og sylinder.
4. La vesten lufttørke i et rom uten direkte sollys.
5. Pakk vesten på nytt ved å folde lungen inn i beskyttelsestrekket.
6. Husk å legge utløsersnoren på utsiden av coveret.

Flyt- og redningsvester 
Flyt- og redningsvester bør spyles med ferskvann etter bruk. Skyll godt av glidelåsen. Olje, skitt eller avfallsstoffer kan vaskes av med mildt såpevann. Vestene kan også vaskes i maskinen, følg merking og anbefalinger på vesten. Heng vesten til tørk på et luftig sted uten direkte sollys. 

Andre flyteprodukter
Flytedrakter, flytejakker og vester med flyt bør spyles med ferskvann etter hver brukt. Skyll godt av glidelåsene. Olje, skitt eller avfallsstoffer kan vaskes med mildt såpevann. Produktet enges til tørk på et luftig sted uten direkte sollys.  

Fritidsplagg med flyt kan også vaskes i maskinen, men da må du ta noen forhåndsregler for å sørge for at plaggets funksjoner ikke blir ødelagt. Les mer om vask av plagg med flyt og se vår huskeliste.

Regatta tipser

Gjør sjekk av vesten til en årlig rutine

Hvis du har båt eller er aktiv innen vannsport, har du sikkert faste sesongforberedelser som du går gjennom hvert vår. Vi anbefaler at du legger til enda et punkt på sjekklisten, nemlig årlig kontroll av flyt- og redningsvester.