Sjekk vesten: barnevester

Flyt- og redningsvester for barn består av faste flyteelementer, og de er derfor enkle å kontrollere før sesongen starter. Noe av det viktigste å ta stilling til, er barnets svømmeevne og vekt. Siden barn vokser i rykk og napp, må du sjekke at vestens størrelse og vektklasse fortsatt passer barnet.

Dersom barnet kan bruke samme vest som i fjor, bør du sjekke at vesten fortsatt funker slik den skal. Det gjør du på denne måten:

Steg 1

Kontroller overflaten og synlige sømmer, og sørg for at alt ser bra ut.

Steg 2

Kontroller at klikkspenner, skrittstropper og snorer er intakte og fungerer som de skal.

Steg 3

Vær trygg på at vesten har vært oppbevart hengende, luftig og tørt. Den bør også oppbevares slik mellom bruk.

Steg 4

Sjekk at vesten sitter godt og er i en vektklasse som er tilpasset barnet.

Regatta tipser

Gjør sjekk av vesten til en årlig rutine

Hvis du har båt eller er aktiv innen vannsport, har du sikkert faste sesongforberedelser som du går gjennom hvert vår. Vi anbefaler at du legger til enda et punkt på sjekklisten, nemlig årlig kontroll av flyt- og redningsvester.

Barnevester

Barn og unge kan benytte seg av flytevest, redningsvest eller oppblåsbar redningsvest. Type aktivitet og hvor svømmedyktig barnet er legger føringer for hvilken vest du bør velge.

Utforsk

Vask og vedlikehold

Riktig vask, lagring og vedlikehold gir din vest bedre kvalitet, sikkerhet og varighet. Men hvordan vasker man egentlig en redningsvest?

Oceano våtdrakt

Fra lek på stranden til padling på SUP eller surfing – Oceano våtdrakt gir små og store muligheten til å ha det gøy i vannet i timesvis.

Sesongens spilleregler

Høysesongen for livet på, ved og i sjøen fortjener et eget navn – og vi har døpt den Sjømpions League. Se sesongens spilleregler.