Gjør deg klar til årets båtsesong

Mange startet båtsesongen i påskeferien, og det er lett å bli ivrig og kaste loss så fort båten er klar – men ikke glem vestene! Her er våre beste tips til vedlikehold og sjekk av flyt- og redningsvester, samt informasjon om sesongens spilleregler.

Årlig sjekk av vesten

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å holde deg trygg på sjøen, er å sørge for at vesten funker slik den skal – uansett om du har flytevest, redningsvest med faste flyteelementer eller oppblåsbar redningsvest. Du kan trygt gjennomføre sjekken hjemme ved å følge stegene i vår sjekkliste.

Sett deg inn i sesongens spilleregler

Vi mener høysesongen for livet på, ved og i sjøen fortjener et eget navn – og vi har døpt den Sjømpions League. Og som i andre ligaer, finnes det spilleregler man må forholde seg til. Men vet du hva de er? Her får du informasjon om alt fra valg og bruk av vest til sjøvettreglene alle bør kunne.

Finn riktig vest

Er du på jakt etter nye vester til deg og mannskapet, men synes det er vanskelig å velge? Da kan det være greit å starte med å sette seg inn i forskjellen på flytevester og oppblåsbare redningsvester.

Flytevest

Sporty vester som holder deg flytende i en mer stående stilling. Flytevester er ikke det samme som oppblåsbare redningsvest, og bør kun brukes av de som er svømmedyktige og ved nærhet til land.

Oppblåsbar redningsvest

Disse vestene snur deg fra mage til rygg hvis du faller på sjøen, og holder deg flytende i en mer liggende stilling. De gir ekstra oppdrift og god støtte til hodet, og er det beste alternativet for de som ikke er svømmedyktige.

Barnevester

Vi har flere typer vester til barn. Redningsvestene vender barnet raskt fra mage til rygg, og har nakkeputer som sørger for at hodet alltid er over vann. Flytevestene er for de som er svømmedyktig, og er ypperlige til aktiviteter ved, på og i vann.