Nyhet: Regatta SafeLock

Vi prøver stadig å finne nye løsninger som kan gi deg økt sikkerhet på sjøen – og det siste tilskuddet i produktsortimentet er sylindersikringen SafeLock.

Riktig bruk og vedlikehold av oppblåsbare redningsvester sørger for at produktet gir den sikkerheten du ønsker. En av komponentene i slike vester, er Co2-sylinderen. Den må alltid være godt fastskrudd for at vesten skal blåse seg opp, og det er noe du bør kontrollere med jevne mellomrom – men det kan være lett å glemme. Derfor lanserer Regatta sylindersikringen SafeLock.

– Det er et lite produkt som du enkelt kan montere i vesten på egenhånd. Kombinasjonen av funksjonelt design og materialvalg gjør at SafeLock «låser» patronen i utløseren, og gir et ekstra lag med sikkerhet, forteller Åslaug Istad, Head of Design & Innovation.

En løsning alle har råd til å kjøpe

Regatta produserer ikke utløsere eller Co2-patroner selv, så SafeLock er ikke nødvendigvis et produkt man forventer å finne i sortimentet.

– Brukerundersøkelser viste likevel at dette er noe folk setter pris på å ha. Mye av det som var på markedet var likevel ikke så enkelt å bruke og det kostet mer enn hva folk ville brukt på slikt tilbehør, sier Åslaug.

Hun forteller at målet var å utvikle noe som kunne brukes på eksisterende vester, og som ikke var et engangsprodukt.

– Mange kan gå flere år uten å sjekke Co2-patronen er godt skrudd i vesten, og glemmer at dette en viktig for at vesten skal fungere optimalt i en nødsituasjon. Vi ønsket derfor å utvikle et tilleggsprodukt som gir økt trygghet – uten at det koster skjorta for kundene.

Åslaug, som har jobbet med Regatta siden 2014, forklarer at de brukte lang tid på design og utvikling. En av de store utfordringene var å lage et produkt som fungerer like bra mot plast (utløseren) og metall (sylinderen), og i tillegg gir mer verdi for pengene enn lignende produkter på markedet.

Internasjonal oppmerksomhet

Regatta SafeLock ble vist frem på båtutstyrsmessen METS i 2022, og fikk da hederlig omtale i kategorien «Lifesaving and safety equipment» under DAME-awards.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på SafeLock, både fra de som besøkte oss på standen og fra produsenter av utløserne vi bruker i våre vester. Vi er veldig stolte av produktet, og det er selvfølgelig stort at SafeLock ble lagt merke til under METS, sier Åslaug.

To versjoner

Oppblåsbare vester bruker ulike utløsermekanismer, og vi har derfor utviklet to versjoner av SafeLock. Den ene er kompatibel med utløseren «UML MK5», mens den andre passer i vester som har «Pro Sensor Elite».

SafeLock er produsert i tråd med EUs regelverk og direktiver, og er CE-merket (Conformité Européenne). Regatta har også søkt om patent på produktet.

Vil du vite mer? Finn ut hvordan SafeLock monteres i vesten og se hvilke vester som er kompatibel med sylindersikringene.

Utforsk

Sesongens spilleregler

Høysesongen for livet på, ved og i sjøen fortjener et eget navn – og vi har døpt den Sjømpions League. Her får du en oversikt over sesongens spilleregler.

Oceano våtdrakt

Fra lek på stranden til padling på SUP eller surfing – Oceano våtdrakt gir små og store muligheten til å ha det gøy i vannet i timesvis.

Gold edition

Dette er en serie flyt- og redningsvester i duse og delikate farger, inspirert av fargetonene vi ser i den gylne timen.