– HAN KOMMER TIL Å VINNE OL-MEDALJE

Etter å ha mistet OL-plass med minst mulig margin i 2016 er motivasjonen på topp for å prestere på høyeste nivå i OL i Tokyo 2020. 

Martin ble introdusert for rosporten for første gang i 2007 hos Aalesunds roklub på Sørneset i Ålesund, og ble fort en del av klubben. Lysten til å å ro stadig raskere meldte seg fort, og siden den gang har lidenskapen for idretten bare vokst. Nå trener Martin godt over 1000 timer årlig og prioriterer trening, samlinger og konkurranser veldig høyt.

Martin ser det som veldig viktig å fremstå som et godt og sunt forbilde, og håper han kan være med på å inspirere andre til å nå sine mål. 

Dette er noen av grunnene til at Olaf Tufte er klar i sine spådommer om Martin (Aftenposten 19.des 2016):

– JEG TROR MARTIN EN DAG KOMMER HJEM FRA OL MED EDELT METALL RUNDT HALSEN, SIER NORGES UBESTRIDTE RO-KONGE.

FOKUS PÅ SIKKERHET

Martin har som en del av Ålesund Roklubb vært med i utviklingen av bl.a FeelSafe, vår mauelt oppblåsbare vest. Roerne trener ute hele året og må ha fokus på sikkerhet i det kalde norske vannet de trener på.

Men bevegelsene kan ikke hindres i noen form, og derfor er en vest som festes rundt livet (som en rumpetaske) det ideelle sikkerhets-produktet for de. 

Roerne trenger også å kunne falle i vannet uten at vesten blåser seg opp, siden de som oftest kommer seg opp i båten igjen for egen maskin. Men, oppdager de at vannet er for kaldt, mangler krefter eller annet har skjedd så er det kritisk at de kan få hjelp av en redningsvest. 

Løsningen er den manuelle oppblåsbare redningsvesten fra Regatta: FeelSafe.