Årets mannskap på Regattabåten

Mannskapet til årets sommerturné er klart, og denne gangen er det Nicolai Iversen og Gjermund Sævig fra Bergen som skal sjekke vester med Regattabåten. Den ene jobber som styrmann til daglig, mens den andre jobber som revisor og utleiemegler ved siden av masterstudiene.
  
Så hvorfor velger de å bruke noen uker på sjøen i juli? Og hvem er de? Her blir du bedre kjent dem!

Nicolai Iversen

Rolle: Kaptein
Alder
: 27  
Fra: Bergen 
Yrke: Styrmann

Hva er ditt forhold til livet på og ved havet? 
Jeg jobber som styrmann og seiler mye langs norskekysten. I tillegg bruker jeg også mye av fritiden på og ved sjøen – det har jeg gjort siden jeg var liten.  
 
Hvorfor ville du være en del av årets mannskap
Jeg møtte båten under sommerturnéen i fjor, og ble inspirert av jobben de gjorde. Så derfor tok jeg og Gjermund kontakt med Regatta for å høre om vi kunne bidra i år. 
 
Hva blir din rolle?
Selv om jeg blir kaptein, kommer nok jeg og Gjermund til å dele på mange av oppgavene siden vi begge er sjøvant. Så er jo den aller viktigste jobben å hjelpe folket med å sjekke vester.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg mest til å få ta sjøveien langs Sør- og Østlandet om sommeren. I tillegg blir kjekt å få dele kunnskap om sikkerhet på sjøen.
 
Hvor mange vester håper du at dere klarer å sjekke?
Målet vårt vil være å slå fjorårets antall på over 2000 vester! Vi håper også at de vi ikke når ut til, vil sjekke vestene sine på egen hånd ved hjelp av guidene til Regatta.

Det stedet som sjekket flest vester på en dag i fjor, var Valle. Hvilken ferieperle tror du stikker av med den «seieren» i år?
Jeg har troen på Arendal!
 
Hvorfor skal folk møte Regattabåten i sommer?
Først og fremst for å sjekke vesten(e)! Men så håper jo vi at folk ønsker å slå av en prat med oss og snakke litt om godt sjøvett og Regattas produkter. 

Gjermund Sævig

Rolle: Matros
Alder
: 28  
Fra: Bergen 
Yrke: Jobber som revisormedarbeider hos EY og utleiemegler hos Eiendomsspar ved siden av masterstudiene.

Hva er ditt forhold til livet på og ved havet?
I oppveksten ble alle sommerferiene tilbrakt på det herlige Sørlandet, med så mye båt og moro som været tillot. Jeg er også veldig glad all vannsport, spesielt vannski.
  
Hvorfor ville du være en del av årets mannskap? 
Jeg kunne ikke se for meg en bedre måte å tilbringe sommeren på enn denne turnéen. Her får vi dra innom alle de flotte stedene langs kysten på Sør- og Østlandet, møte mange nye mennesker, dele kunnskap og bidra til en tryggere sommer på sjøen. 
  
Hva blir din rolle? 
Vår viktigste oppgave er å sjekke så mange vester som mulig! Utover vanlige arbeidsoppgaver som matros, kan kapteinen trygt stole på at musikken som spilles om bord alltid vil være av ypperste kvalitet.

Hva gleder du deg mest til? 
Jeg gleder meg mest til å starte dagene med god kaffe, morgensol og lyden av bølgeskvulp og måkeskrik i Norges mest idylliske byer.
  
Hvor mange vester håper du at dere klarer å sjekke? 
Jeg håper vi slår fjorårets rekord med god margin, og sjekker godt over 2000 vester. 

Det stedet som sjekket flest vester på en dag i fjor, var Valle. Hvilken ferieperle tror du stikker av med den «seieren» i år?
Kragerø!
 
Hvorfor skal folk møte Regattabåten i sommer? 
For å sikre egen og andres sikkerhet på sjøen, og samtidig bli kjent med to greie gutter fra Bergen!

Sommerturné 2024

Årets sommerturné går fra Tjøme til Mandal, og Regattabåten vil stoppe innom flere populære ferieperler på veien. Vil du vite når vi er i nærheten av deg?

Trygghet på sjøen

Slik sjekker du vesten

Noe av det viktigste du kan gjøre for egen sikkerhet, er å sjekke at vesten din faktisk funker slik den skal. Her forklarer vi hvordan.

Funn fra tidligere turnéer

Når vi sjekker vester om sommeren, viser funnene at mange bruker vester som ikke fungerer. Dette er noen av skrekkeksemplene.

Slik skal vesten sitte

Riktig bruk av flyt- og redningsvest er avgjørende for din trygghet. Sørg for at vesten sitter godt, er i riktig vektklasse og at de ulike delene brukes riktig.