Bli kjent med
årets mannskap

Under årets sommerturné setter Regattabåten kursen mot Sør- og Østlandet, og mannskapet er klare for noen fine uker langs kysten. Fra årets nykommer til kapteinen – her blir du bedre kjent med dem.

Hvis du skulle hatt en sommerjobb i voksen alder, hva skulle det vært? Til daglig har Sjur Kleive og Fredrik Worren bare havutsikt fra kontoret, men i sommer skal de være mannskap på Regattabåten.  
  
Så hvorfor velger de å bruke noen uker på sjøen i juli? Og hvem er de?   

Fredrik Worren  

Rolle: Kaptein
Alder
: 31  
Fra: Ålesund 
Yrke: Logistikk-koordinator, Nordic Seaco

Hva er ditt forhold til livet på og ved havet? 
Jeg er oppvokst ved havet, og nå lever jeg av det havet har å tilby gjennom jobben min. Jeg har alltid blitt dratt mot havet – fra å være befalingsmann i Marinen og yrkesdykker/redningsdykker, til å være logistikk-koordinator og fiskeselger for Nordic Seaco.  
 
Hvorfor ville du være en del av årets mannskap
Jeg hadde gleden av å delta på Regattas sommerturné i fjor. Det var så moro at jeg ikke kunne si nei når jeg fikk en forespørsel i år også. Grunnen til det er at vi møtte så utrolig mange kjekke båtfolk i fjor, og de satte stor pris på jobben vi gjorde. Etter turnéen satt jeg også igjen med en god følelse av at vi hadde utrettet en forskjell og sørget for at flere er trygge på sjøen. 
 
Hva blir din rolle?
Jeg blir skutas båtsmann/fenrik, og skal sørge for orden ombord og at Sjur's bikke er strukket til enhver tid. Jeg blir også båtens barista, samt kaptein om det skulle dra seg til.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg til å treffe det usedvanlig hyggelige båtfolket på Sørlandet, både de vi hilste på i fjor og nye folk som tar turen. I tillegg er jeg veldig motivert for å sjekke flere vester enn tidligere sesonger. Etter at både Regatta og Redninsselskapet frontet viktigheten av dette under den årlige Sjekk vesten-uken i mai, tror jeg flere har fått øynene opp for hvor viktig det er. Så blir det selvfølgelig deilig å kjenne på det stabile sommerværet.
 
Hvor mange vester håper du at dere klarer å sjekke?
Minst like mange som i fjor, om helst flere! Det viktigste for meg er at vi får vist folk hvor enkelt det er, slik at de kan sjekke vesten selv før båtsesongen starter neste år.  
 
Hvorfor skal folk møte Regattabåten i sommer?
Det sies at sunnmøringer er gjerrige, men jeg liker heller å si at vi liker en god deal. Gratis sjekk av redningsvest og god pris på eventuelle deler som må byttes – det kaller jeg en god deal!   

Sjur Kleive

Rolle: Årets nykommer
Alder
: 31  
Fra: Ålesund 
Yrke: Commercial Lead, TWO  

Hva er ditt forhold til livet på og ved havet?
Jeg er mer eller mindre oppvokst på havet. Da jeg var ung tilbrakte jeg alltid sommerferien i Valldalen utenfor Ålesund, der jeg hadde egen båt. Jeg har også hatt en lang karriere som roer, både for Ålesund Roklubb og laget ved skolen der jeg studerte. Som en god hobby skal det også sies at det er lite som slår et godt ‘run’ med vannski i solnedgang i Ålesund.  
  
Hvorfor ville du være en del av årets mannskap? 
Regatta er en fantastisk merkevare; ikke bare er det erkesunnmørsk, men det er også et merke de fleste i Norge har et forhold til, bevisst eller ubevisst. Budskapet Regatta nå formidler for tredje år på rad er viktig.  
  
Hva blir din rolle? 
Min rolle kan være produktsjef på kaia som landkrabbe, men også matros og fenderansvarlig.  Fredrik, vil nok også mene at jeg er selvutnevnt kokk mens han er båtens barista, om pulverkaffe faller innenfor definisjonen.  

Hva gleder du deg mest til? 
Sørlandskysten er helt fantastisk, og skulle man vært klimaflyktning i eget land, så er jo det ikke utenkelig at det dukker opp en sunnmøring sørover på kartet. Ved siden av været, så gleder jeg meg til å møte båtkulturen langs kysten.  
  
Hvor mange vester håper du at dere klarer å sjekke? 
I år har mannskapet allerede fått mye drahjelp fra markedsavdelingen i Regatta, så jeg tipper 100% økning fra fjoråret, uten å være overambisiøs.  
 
Hvorfor skal folk møte Regattabåten i sommer? 
Når sjekket du vesten sist av egen motivasjon ...? Jeg skal innrømme at jeg ikke var flink nok til å gjøre dette før. Og det er altfor mange vester som brukes som ikke hadde fungert om uhellet skulle inntreffe. Jeg kan love en hyggelig prat om redningsvester, så det er bare å ta turen! 

Sommerturné 2023

Regattabåten vil starte årets sommerturné i Nevlunghavn, før turen går opp til Tønsberg og ned igjen til Valle. Deretter stopper den innom flere havner på vei til Mandal, som er siste stopp. Vil du vite når vi er i nærheten av deg?

Regattabåten

Båten vi bruker under sommerturnéen er en rask og elegant Axopar 37.

Utforsk

Funn fra tidligere turnéer

Noen av funnene fra tidligere turnéer viser at mange dessverre bruker vester som egentlig er ødelagte. Her er noen av skrekkeksemplene.

Regatta Sjømpions League

Høysesongen for livet på, ved og i sjøen fortjener et eget navn – og vi har døpt den Sjømpions League. Her får du en oversikt over sesongens spilleregler.

Sjekk vesten

Det er lett å bli ivrig og ta seg en tur så fort båten eller kajakken er klargjort – men noe av det viktigste du kan gjøre, er å sjekke vesten. Slik gjør du det.